Търговските банки са отпуснали малко над 95,5 млн. лв., а средният

...
Търговските банки са отпуснали малко над 95,5 млн. лв., а средният
Коментари Харесай

Банките отпуснаха 96 млн. лв. безлихвени кредити на домакинствата

Търговските банки са отпуснали малко над 95,5 млн. лева, а междинният размер е 4 235 лева на физическите лица по програмата за поддръжка на стопански засегнатите от ограниченията против ковид. Над 35 800 са физическите лица, кандидатствали за безлихвени заеми до 4500 лева, по данни на комерсиалните банки, като 712 се преглеждат сега. От тях към 23 000 или 2/3 от всички са получили утвърждение, информира Българската банка за развиване.

По програмата за безлихвено кредитиране на физически лица, се отпускат заеми до 4 500 лв. – едновременно или до три транша от по 1500 лв.. Кандидати могат да бъдат чиновници, които са били в насилствен неплатен отпуск или самоосигуряващи се, чиято активност е била краткотрайно прекратена поради изключителната конюнктура. Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.

По другата стратегия цената на заемите за дребни и междинни компании е малко над 136 млн. лева, отпуснати на към 1000 компании. Най-сериозен е ползата от секторите търговия и туризъм, произвеждане и превоз. Сред подкрепените са още компании в областта на строителството, селското стопанство, услугите и рекламната активност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР